CONVERSE

A Converse története 1908-ban kezdődött el, amikor Marquis Mills Converse megalapította a céget, ezzel megteremtve egy már több mint 100 éve tartó hagyomány alapjait. Amikor M.M. Converse a Massachussetts állambeli Malden-ben létrehozta a vállalkozást talán gondolni sem merte, hogy a végeredmény Amerika ikonja lesz, s ezzel végleg beírja nevét a divatvilág történelmébe.

       Az Egyesült Államokban a kosárlabda népszerűségének felívelésével párhuzamosan a Converse hamar felismerte, hogy szükség van egy erre a sportra legjobban alkalmas cipő kifejlesztésére. A kutatások eredményeként 1917-ben megszületett az All Star kosárlabda cipők első generációja – egy színben, feketében. Az All Star volt az első tömeggyártással készült kosárlabda cipő egész Észak-Amerikában. A cipőket a kiváló tapadást nyújtó vastag gumi talp és a vászon felső tette egyedivé.

A kosárlabdázó tömegek megnyeréséhez azonban kellett Charles “Chuck” Taylor, az Akron Firestones csapat játékosa is, aki nem véletlenül hitt a cipők sikerességében. Chuck Taylor 1921-től a Converse cipők hírnöke lett, s erőfeszítéseinek köszönhetően Egyesült Államok-szerte híre ment az All Star létezésének. Sikeres kampánya miatt nemcsak elnyerte „a kosárlabda nagykövete“ címet, de a neve ettől kezdve a cipőkön is megjelent. Ekkor született meg a “Chuck Taylor“ All Star sneaker! Az első kollekció fehérben debütált, de később több változat is született.

SAUCONY

A Saucony a világ egyik vezető amerikai futó-, és lifestyle cipő márkája. Prémium futócipőink folyamatos technológiai innovációkkal már sokszor megreformálták a futóipart és több, mint 120 éve meghatározó szerepet töltenek be a futók életében. Mi vagyunk a legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező cipőmárka a világon! A Saucony logó az eredeti gyár mellett futó folyót és a benne egymáshoz közel található három sziklát szimbolizálja. Ez a három szikla pedig a márka értékeit tükrözi: a jó teljesítményt, amit a cipők által elérhetünk, a jó egészséget, amit a futás ad nekünk és a jó közösséget,  futótársakat.  A cipőkben jelenleg megtalálható megoldások és technológiák, - mint például a FORMFIT, ISOFIT, PWRRUN+, PWRRUN- futók százezreinek nyújtanak maximális kényelmet, tökéletes illeszkedést, rugalmasságot és gyorsaságot. A Saucony kétségkívül a legmagasabb minőségű futócipők egyike.
Járj (vagy fuss) utána! Run for Good. #runforgood #sauconyhu

Saucony Originals

Klasszikus retro sneakerek. A régi idők futócipői születnek újjá modern köntösben. A Saucony Originals utcai cipők a 70-es évek sztár modelljeit fogalmazzák újra, mint a Jazz Vintage, a Shadow modellek, az Azura és a Grid család. Mivel minden modell eredetileg mozgásra lett tervezve, jó helyen jársz, ha a maximális kényelmet keresed. A rengeteg színkombinációnak köszönhetően meg fogod találni a feltűnő darabot a fesztiválra, a visszafogott és elegánsat a munkahelyre és a tökéletesen illeszkedő, vagány cipőt a hosszú városnézésekhez. A Saucony nagy hangsúlyt fektet környezetünk és az állatvilág védelmére is; így a vállalat vegán cipőket is gyártanak és dolgoznak az első biológiailag lebomló sneakeren. A cipők magukért beszélnek. Nézz szét a webshopunkban és találd meg a kedvenced!